Alert:

PERHATIAN:Artikel yang disiarkan disini merupakan pandangan peribadi penulis! Tiada berkaitan dengan mana-mana organisasi. Penulis tidak akan bertanggungjawab diatas mana-mana artikel atau laporan yang di salin dari sumber lain

Followers

Sunday, 13 September 2015

Cina Langgar Lari Remaja Melayu Punca Gaduh?!

PERGADUHAN KAUM DI ASAM JAWA BERPUNCA DARI LELAKI CINA LANGGAR LARI BUDAK GADIS MELAYU.


12/9/15 Asam Jawa, Kuala Selangor. Insiden pergaduhan kaum Melayu - Cina tercetus bila seorg lelaki Cina memandu Toyota Estima telah melanggar seorang remaja perempuan penunggang motosikal semasa lelaki cina tersebut membelok ke sebuah restoran cina di Pekan Asam Jawa, Kuala Selangor. 


Setelah melanggar remaja melayu tersebut jatuh tercampak ke dalam dalam longkang tepi jalan tersebut dan lelaki cina tanpa berhenti terus memandu kesebuah restoran dan makan. 


Orang ramai yang nampak kejadian tersebut terus memberi pertolongan tetapi remaja perempuan tersebut cedera parah dan dikatakan patah lehir. Orang ramai terutama melayu terus marah dan tanpa menghiraukan kehadiran polis telah membelasah lelaki cina tersebut di tepi restoran sebelum ditahan dan dibawa oleh pihak polis ke IPD Kuala Selangor.


Sumber drp group whatsap NGO

3 comments:

 1. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 2. http://www.bernama.com/bernama/v8/bm/ge/newsgeneral.php?id=1170918
  dah 39 masih remaja lagi? baik ko tutup blog ko yg suke fitnah tu..bangsat beto

  ReplyDelete
 3. Helo, kalau benci cina pun, mestilah adil sikit bila nak tulis blog. Polis dah kata orang tu nampak masa nak pergi restoran. Lepas tu dia telefon polis. Perempuan tu jatuh sendiri sebab terlalu mengantuk. Tak rasa malu ke asyik mengutuk tak tahu cerita???

  ReplyDelete