Alert:

PERHATIAN:Artikel yang disiarkan disini merupakan pandangan peribadi penulis! Tiada berkaitan dengan mana-mana organisasi. Penulis tidak akan bertanggungjawab diatas mana-mana artikel atau laporan yang di salin dari sumber lain

Followers

Tuesday, 13 October 2015

Mahathir Pura-Pura Sakit Untuk Raih Simpati

Siti Hasmah dan anak anak Mahathir sesungguhnya adalah mereka yang zalim kalau membiarkan seorang tua berusia 90 tahun, 2 kali buat pembedahan pintasan jantung seperti Mahathir, terus berada di rumah setelah jatuh sakit.

Memang boleh panggil doktor datang rumah tapi peralatan di hospital adalah lebih lengkap. Sekaya mana pun Mahathir kita tak rasa kelengkapan seperti mana di hospital ada dirumahnya.

Justeru, kita tidak rasa Siti Hasmah seorang yang zalim, dia sudah pasti menghantar Mahathir ke hospital bila Mahathir sakit, ini tidak lain tidak bukan, Mahathir nak berlakon untuk raih simpati dengan membuat cerita koonnya dia tak sihat.

Keyakinan ini adalah berdasarkan kepada perkembangan semasa di mana perjuangan Mahathir untuk menjatuhkan Najib dilihat tidak boleh pergi ke mana. Dari bergantung harap kepada 1MDB dan dakwaan rasuah RM 2.6 billion yang masuk ke akaun Perdana Menteri (sebetulnya derma), perjuangan Mahathir kini hanya bergantung kepada apa yang ada sajalah.

Maksudnya, kalau hari ini ada berita kejatuhan ringgit, berita itulah yang akan digunakan oleh Mahathir untuk mengenakan Najib. Kalau tidak ada benda yang boleh dijadikan cerita, sama ada Mahathir senyap ataupun memutar kembali cerita lama yang sebenarnya telah banyak kali dijawab.


4 comments:

 1. Benarkah kata kata mu itu atau sekadar menarik perhatian orang ramai .

  ReplyDelete
 2. setan mana yg bercerite nie....nie tol naik lagi apa ke bangsat punya kerajaan rasuah BN nie..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Orang dok cerita tak nak percaya..lebuhraya bertol diperkenalkan zaman Najib ke saman Tun M.....yg kena marah Najib..apa bahlol manusia ni.

   Delete
 3. Jalan nak elok, destinasi nak sampai cepat nak short cut tak siapa nak tanggong semua pembiayaannya. Cuba le berfikir sikit jangan nak cari salah je. Habis yang kerja dengan lebuh raya tu free ke. Dorang tak tau nak makan minum ke. Tak ada rumah tangga dan keluarga ke. Janan mudah melentying fikir sewarasnya. Taulah sekarang tengah hangat macam2 hal kalau asyik menuduh dan cari kesalahan sampai bila nak selesai. Apakah ini tanda kiamat semakin hampir. Asyik bergaduh sesama sendiri. Fitnah maksiat dan sebagainya macam dah tiada apa2. Yan sedihnya ia berlaku dalam kalangan umat yang berugama islam. Jangan menang sorak kampong tergadai.

  ReplyDelete