Alert:

PERHATIAN:Artikel yang disiarkan disini merupakan pandangan peribadi penulis! Tiada berkaitan dengan mana-mana organisasi. Penulis tidak akan bertanggungjawab diatas mana-mana artikel atau laporan yang di salin dari sumber lain

Followers

Tuesday, 10 September 2013

Kicap Tiruan Guna Botol Arak Dirampas!!


Kegiatan seorang pengusaha kicap mengeluarkan kicap tiruan jenama ABC dan sebahagiannya menggunakan botol arak terbongkar selepas rumah kedai yang dijadikan kilang di Taman Taynton, Cheras di sini diserbu pihak berkuasa hari ini.

Dalam serbuan pukul 1.15 petang itu, sepasukan pegawai Pejabat Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (PPDNKK) Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur merampas kira-kira 2,000 botol kicap tiruan.

Turut dirampas 20,000 botol kosong yang akan digunakan semula, bahan-bahan seperti tepung, kacang soya, gula dan karamel selain 10 buah tong gas dan label untuk menghasilkan kicap tiruan berkenaan.

Lebih mengejutkan terdapat sebahagian daripada botol itu merupakan botol arak.

Pengarah PPDNKK cawangan itu, Abu Samah Shabudin berkata, dalam serbuan itu, pihaknya menemukan sebuah stor simpanan botol kicap yang siap dipasarkan dan sebuah stor penyimpanan selain dua mesin memproses kicap yang kesemuanya dianggarkan bernilai RM150,000. - Utusan Online

No comments:

Post a Comment