Alert:

PERHATIAN:Artikel yang disiarkan disini merupakan pandangan peribadi penulis! Tiada berkaitan dengan mana-mana organisasi. Penulis tidak akan bertanggungjawab diatas mana-mana artikel atau laporan yang di salin dari sumber lain

Followers

Monday, 6 May 2013

Strategi Sulit Kaum Cina Gagal!!


Dari awal lagi Dr Mahathir sudah kata usaha Anwar Ibrahim ini tidak akan mengukuhkan politik orang Melayu di negara ini melainkan hanya mengukuhkan lagi kedudukan politik kaum Cina yang diterajui oleh DAP saja. 

Anwar Ibrahim kini berjaya memecahkan kekuatan Melayu kepada tiga kumpulan. Hari ini BN yang diterajui UMNO hilang 6 kerusi, PKR hilang 3 kerusi dan PAS hilang 2 kerusi Parlimen. Manakala DAP pula berjaya menambah kekuatan mereka dengan 9 lagi kerusi baru.

Ini bermakna usaha Anwar mahu jadi PM bukan saja gagal, malah dia sendiri hilang kedudukan sebagai Ketua Pembangkang kerana secara moralnya DAP berjaya merampas kerusi Ketua Pembangkang daripada dia memandangkan kerusi DAP juah lebih banyak daripada kerusi yang diperolehi oleh parti dia.

Justru secara automatik DAP layak mengetuai pembangkang kerana jelas yang memperolehi majoriti dalam Pakatan Pembangkang sekarang adalah DAP, bukan PKR mahu pun PAS. 

Pakatan pembangkang bukannya seperti gambungan politik seperti BN dimana BN bertanding di atas satu tiket saja. Sebaliknya pakatan pembangkang cuma kerjasama antara parti-parti politik pembangkang dimana masing-masing bertanding atas kapasiti dan logo mereka sendiri.

Justru DAP secara mutlak telah berjaya merampas jawatan Ketua Pembangkang daripada Anwar Ibrahim sedangkan Anwar sendiri gagal jadi PM kerana jelas DAP lebih kuat daripada parti dia untuk mengambi alih jawatan ketua pembangkang daripada dia.

Selanjutnya Klik Disini

1 comment:

  1. orang melayu sokong DAP adalah melayu bodoh. DAP jadikan kepale orang melayu sebagai 'batu loncatan' untuk DAP meningkatkan kerusi mereka. lihat aja keputusan pru13.. DAP akan terus menjadikan melayu2 bodoh sebagai batu loncatan, utk dap terus meningkatkan lagi jumlah kerusi di pru yang akan datang.... dan akhirnya akan menguasai negara. fikir2kan wahai melayu.

    ReplyDelete