Alert:

PERHATIAN:Artikel yang disiarkan disini merupakan pandangan peribadi penulis! Tiada berkaitan dengan mana-mana organisasi. Penulis tidak akan bertanggungjawab diatas mana-mana artikel atau laporan yang di salin dari sumber lain

Followers

Monday, 4 March 2013

Abby Bakal Cabar Kerusi Musidul Am PAS


 Selebriti dan pelakon yang sedang giat menyertai ceramah di atas pentas Pakatan Rakyat (PR), Abby Abadi, menyelar golongan artis yang menyokong Umno yang disifatkan sebagai hanya menjaga periuk nasi semata-mata.

Berceramah di Permas Jaya, di sini, malam kelmarin, beliau turut menyifatkan artis pada masa kini sebagai kurang peka terhadap perkembangan politik negara.

Dakwanya, golongan artis terpaksa menyokong Umno kerana percaya rezeki berada di tangan parti yang dianggap keramat itu.


“Artis dipanggil ke program Umno sekadar untuk menarik orang ramai dan menghiburkan rakyat. Sedangkan tidak pernah diberi peluang bercakap mengenai politik di atas pentas kerana tidak diberi pendedahan.

“Situasi ini menjadi cabaran kepada saya untuk mentarbiah kawan-kawan kerana mereka menyokong Umno.

"Pada mereka kalau tak sokong Umno mereka tak ada ‘job’,” katanya yang mengakui tidak pernah mengundi dan percaya ramai rakan artis juga gagal berbuat demikian kerana tidak diberi pendedahan.Sumber-

No comments:

Post a Comment