Alert:

PERHATIAN:Artikel yang disiarkan disini merupakan pandangan peribadi penulis! Tiada berkaitan dengan mana-mana organisasi. Penulis tidak akan bertanggungjawab diatas mana-mana artikel atau laporan yang di salin dari sumber lain

Followers

Tuesday, 16 April 2013

Abdul Khalid Ibrahim Ditolak Penyokong?


Pencalonan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim di kerusi Parlimen Bandar Tun Razak mengundang rasa tidak puas hati dikalangan penduduk kawasan itu.

Rata-rata mereka kecewa dengan prestasi Menteri Besar Selangor itu yang jarang turun padang dan tidak membela nasib mereka yang dibelit kos sara hidup yang tinggi.

Antarapos mengunjungi Bandar Tun Razak untuk meninjau dengan lebih dekat reaksi penduduknya terhadap pencalonan semula Khalid itu.

Seorang pesara kerajaan, Zainal Abidin, 59, memberitahu pembangunan yang ada di kawasan Parlimen itu adalah warisan daripada kerajaan negeri terdahulu, Umno Barisan Nasional (BN).

Setelah Pakatan Rakyat memerintah, tiada satu pun projek pembangunan dibina dan tiada peluang pekerjaan baru dihasilkan. 

"Saya rasa dekat sini semua BN saja yang (bangunkan). Daripada MB sendiri tak pernah turun dekat sini, tak pernah nampak," katanya.

Seorang suri rumah, Azizah Borhan, 51 ketika ditemui berkata Khalid sepanjang lima tahun menjadi Ahli Parlimen Bandar Tun Razak, tidak pernah menjenguk kawasan perumahannya dan hanya muncul di kawasan berdekatan pada hari-hari tertentu, umpamanya hari raya.

"Hari ini rasanya ada dia (Khalid) kat bawah tu (majlis ramah mesra bersama rakyat), tapi dia tak jengah dekat atas. Patut dia kena lawat kawasan, ambil berat. Jangan hari raya saja timbul, itupun di tempat dia je, dekat sini tak ada.

"Kata orang, undi ni kan rahsia, jadi kalau dia nak menang, dia kena beratkanlah (lebih bertanggungjawab)," katanya.

Khalid yang juga ADUN Ijok gagal menawarkan rumah mampu milik dan rumah kos rendah kepada rakyat Selangor walaupun hampir lima tahun memerintah negeri itu.

Beliau yang juga Pengerusi Lembaga Pengarah Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) dilihat lebih cenderung mempertahankan pembangunan rumah mewah termasuk projek Datum, yang mempunyai 10 siri kesemuanya.

Apa yang lebih menjengkelkan, projek-projek itu disasarkan kepada warga asing untuk memiliki aset di Selangor sekali gus menafikan hak anak jati negeri itu.

Seterusnya Klik Disini

No comments:

Post a Comment