Alert:

PERHATIAN:Artikel yang disiarkan disini merupakan pandangan peribadi penulis! Tiada berkaitan dengan mana-mana organisasi. Penulis tidak akan bertanggungjawab diatas mana-mana artikel atau laporan yang di salin dari sumber lain

Followers

Monday, 29 April 2013

Pas Sg Rokam Meneruskan Provokasi Cetus Huru Hara


29 April Pas sg rokam masih memasang banner Dato Kamelia bekas Naib Ketua wanita Malaysia, dengan tujuan provokasi yang mencetuskan huru hara di Sg Rokam. Dengan kehadiran SPR dan Polis yang gagal mengawal kemarahan kedua dua pihak bertanding membuatkan penyokong BN bertindak menurunkan salah satu banner dan dihalang oleh pihak polis apabila cuba menurunkan banner yang kedua.

Sebenarnya banner tersebut sudah dipasang semalam namun atas desakan penyokong BN, pihak Spr telah mengarahkan ianya diturunkan. Namun kedegilan pihak pas telah memasang kembali banner tersebut hari ini.

Pihak pas seolah olah cuba memetik api kemarahan dan mahu mengundang huru hara. Strategi pas ialah mahu masyarakat fokus kepada Dun Sg Rapat ini menampakkan bahawa mereka mahu mempopularkan calon mereka yang langsung tidak dikenali oleh pengundi.

Menurut sumber jurucakap yang hadir semasa perbincangan diantara pihak spr dan wakil parti berlakunya tuduh menuduh antara spr dan pihak polis dimana spr menyalahkan pihak polis yang tidak memaklumkan kepada spr berkenaan laporan pihak BN yang tidak berpuashati berkenaan banner provokasi tersebut. Manakala pihak polis pula menyalahkan pihak Spr.No comments:

Post a Comment